آموزشی, مبتدی

آکواریوم داری | نکات مهم در راه‌اندازی آکواریوم | آکواریوم را حرفه راه بیندازید

آکواریوم

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

نکات مهم در راه‌اندازی آکواریوم

آکواریوم یکی از وسایلی است که به فضای اتاق زیبایی خاصی می‌بخشد. در این مطلب قصد داریم درباره آکواریوم و تمام نکات مرتبط با آن با شما صحبت کنیم. اگر تصمیم دارید که در منزل یا محل کار خود، آکواریومی زیبا داشته باشید، خواندن این نوشته را از دست ندهید؛ زیرا تمام نکات مهم اکواریوم داری را برایتان شرح داده‌ایم.

آکواریوم چیست؟

آکواریوم (aquarium) محفظه ای شیشه‌ای است که در آن گیاهان و جانوران آبزی (مخصوصا ماهی‌ها) نگهداری می‌شوند. چشیدن لذت نگهداری ماهی در مخزن شیشه‌ای به قرن ۱۷ میلادی برمی‌گردد. در سال ۱۶۶۵، روزنامه‌نویسی به نام «ساموئل پپیس» گروهی از ماهی‌های کمیاب را در محفظه ای شیشه‌ای پر از آب نگهداری می‌کرد. پس از آن، مردم به این کار به چشم یک سرگرمی جالب نگاه کردند و به این شکل بود که نگهداری ماهی در اکواریوم رواج پیدا کرد.

لوازم ضروری برای راه‌اندازی آکواریوم

برای اینکه اکواریومی زیبا و استاندارد داشته باشید به وسایل زیر نیاز دارید:

  • مخزن، تانک یا همان محفظه اکواریوم
  • پایه برای استقرار و ثابت نگه داشتن اکواریوم
  • شن
  • دماسنج
  • وسایل فیلتر و تمیزسازی اکواریوم (مانند: فیلترکفی، گپ، تاپ فیلتر، فیلتر سطلی)
  • شلنگ اکسیژن، رابط شلنگ‌ها، بست و چسپک
  • تجهیزات نورپردازی
  • پمپ آب
  • کیت‌های مخصوص تشخیص خصوصیات آب (مانند PH ، سختی آب، نیترات موجود در آب و…)
  • بخاری یا حرارت‌دهنده
  • داروی ضدعفونی یا کاندیشنرهای متعادل‌کننده آب
  • وسایل لازم برای هوادهی (مانند: پمپ هوا، شلنگ هوا، ترمینال، سنگ هوا)
  • تزئینات اکواریوم مانند صخره، درختچه، نوارهای پهن و باریک، پوستر پشت اکواریوم و…
  • تور صید ماهی

علاوه بر اینها وسایل دیگری هم برای راه‌اندازی آکواریوم مورد نیاز است؛ اما مواردی که گفته شده از ضروری‌ترین وسایل هستند و وجود آنها در آکواریوم الزامی است.

انواع آکواریوم‌ ها

آکواریوم‌ها را در سه دسته تقسیم بندی می‌کنند:

  1. تقسیم‌بندی اکواریوم بر اساس نوع آب اکواریوم: اکواریوم آب شیرین و اکواریوم آب شور.
  2. تقسیم‌بندی اکواریوم بر اساس دمای آب: اکواریوم با آب سرد، آکواریوم با آب گرم.
  3. تقسیم‌بندی بر اساس سکنه اکواریوم: آکواریوم جمعیتی، آکواریوم بی‌مهرگان، اکواریوم گوشت‌خواران، اکواریوم گیاه‌خواران.
آکواریوم آب شیرین

آکواریوم آب شیرین

نحوه راه‌اندازی آکواریوم آب شیرین

راه‌اندازی آکواریوم آب شیرین کار سختی نیست و افراد مبتدی و بدون تجربه هم از پس آن به خوبی بر‌می‌آیند. در ابتدا شما باید با توجه به ابعاد اتاق، شکل و اندازه اکواریوم را سفارش دهید. پیشنهاد ما این است که آکواریومی بزرگ داشته باشید تا بتوانید ماهی‌های بزرگ مانند اسکار و… را نیز در آن نگهداری کنید. انتخاب شکل و سایز آکواریوم به سلیقه شما بستگی دارد. بهترین شکل برای اکواریوم، مکعب مستطیل است؛ اما دیده شده که افراد با توجه به فضای خود، آکواریومی با ابعاد نامنتظم ساخته‌اند و در پایان، آکواریومشان بسیار زیبا شده است.

ساختن اکواریوم را به مغازه‌های شیشه فروشی و برش شیشه نسپارید، بهترین گزینه برای ساختن اکواریوم، مغازه‌های فروش ماهی و تجهیزات اکواریوم است. آنها شما را راهنمایی می‌کنند و اگر نکته ای به ذهنتان نرسید، آن را به شما می گویند؛ مثلا به شما می گویند که بهتر است در اکواریوم خود جاشلنگی قرار دهید، درپوش اکواریوم را فراموش نکنید و برای جلوگیری از پخش شدن بوی ماهی در فضای اتاق از لاستیک درزگیر استفاده کنید. مغازه‌های فروش تجهیزات اکواریوم، خودشان اکواریوم آماده، پایه اکواریوم و دیگر وسایل را دارند. اگر دوست داشته باشید می‌توانید اکواریوم آماده شده را خریداری کنید.

اولین کاری که بعد از خرید محفظه اکواریوم باید انجام دهید، شستن و ضدعفونی کردن آکواریوم و وسایل آن است. ابتدا با آب و برس محفظه و تجهیزات را خوب شستشو می‌دهید. بعد از آن تکه‌ای ابر را به آب نمک زده، و ابر را به تمام قسمت‌های آکواریوم می‌کشید. بعد محفظه و وسایل را به مدت ۲۴ ساعت به صورت نمک اندود شده رها می‌کنید. ۲۴ ساعت بعد محفظه را با آب و برس شستشو می‌دهید. دوباره با ابر و آب نمک محفظه اکواریوم را نمک اندود می‌کنید و بعد از ۲۴ ساعت، با آب و برس محفظه و وسایل را خوب می شویید تا اثری از نمک و میکروب باقی نماند. این کار باعث می‌شود خیالتان از بابت تمیزی اکواریوم و وسایل آن آسوده شود. اگر اکواریوم را تمیز نکنید، بعد از راه‌اندازی اکواریوم، بعضی از ماهی‌های حساس به آلودگی می‌میرند و ضرر می‌کنید.

در مرحله بعد شما باید کف اکواریوم را با شن و سنگ‌های زینتی تزئین کنید. شن و سنگها را هم در محلول غلیظ آب نمک بریزید و بعد از ۲۴ ساعت آب و نمک را خالی کرده و آنها را با آب بشویید. اگر تزئینات سنگی و صخره ای هم خریده اید، آنها را هم به روش گفته شده با آب و نمک ضدعفونی کنید.

حالا باید یونولیت کف اکواریوم را با چسپ به کف اکواریوم بچسپانید. محفظه آکواریوم را در جای اصلی اش قرار دهید و به سراغ وسایل دیگر بروید. حالا نوبت به قرار دادن سنگ هوا می رسد. سنگ هوا، وظیفه پخش کردن اکسیژن در آب را دارد. شن هایی که ضدعفونی کرده اید را در کف اکواریوم بریزید. توجه کنید که مقدار کمی از شن را روی سنگ هوا قرار دهید؛ زیرا اگر حجم زیادی از شن روی سنگ هوا باشد، حبابهای اکسیژن بزرگی تولید می‌شود و این موضوع باعث ترس ماهی‌ها می‌شود.

اگر دوست دارید اکواریوم شما تزئینات دیگری هم داشته باشد، از صخره‌های سنگی، کوزه های سفالی، درختچه های پلاستیکی و چوب های مخصوص استفاده کنید. بسیاری از ماهی‌ها، دکور آکواریوم را دوست دارند و با آن سرگرم می‌شوند. مثلا خود را در پشت گیاهان پنهان می‌کنند، خود را به صخره‌ها می‌زنند و با دکور بازی می‌کنند. گیاهان زنده آبزی هم گزینه خوبی برای زیبایی اکواریوم شما است.

بعد از آن نوبت به نصب بخاری می رسد. بخاری آکواریوم باید ترموستات‌دار باشد تا دمای اکواریوم را تنظیم کند. بخاری را به جداره داخلی اکواریوم بچسپانید. سپس فیلتر هوا را نصب کنید. انواع مختلفی از فیلترهای هوا وجود دارند که می‌توانید برای انتخاب آنها از فروشنده تجهیزات اکواریوم خود کمک بگیرید.

پمپ هوا یکی از ضروری‌ترین وسایل برای راه‌اندازی اکواریوم است. پمپ هوا باعث پخش شدن اکسیژن در محیط آبی آکواریوم می‌شود. پیشنهاد می‌شود که پمپ هوا را بالاتر از سطح آب اکواریوم قرار دهید و نصبش کنید.

تجهیزات روشنایی و دماسنج از آخرین وسایلی هستند که باید آنها را نصب کنید. دماسنج را با استفاده از چسپک در داخل اکواریوم نصب کنید. درباره وسایل روشنایی هم باید بدانید که بعضی از آنها داخل آب قرار می گیرند و بعضی از آنها خارج از آب نصب می‌شوند. علاوه بر نور خورشید، استفاده از لامپ برای روشنایی، در سلامتی و رشد ماهیان اکواریوم تاثیرگذار است.

نصب آکواریوم آب شور مانند نصب اکواریوم آب شیرین است و فقط در بعضی از تجهیزات با یکدیگر فرق دارند. مثلا در اکواریوم آب شور حتما باید از نمک‌های دریایی برای شور شدن آب استفاده کرد.

آکواریوم

آکواریوم

چه ماهی‌هایی را می توان در آکواریوم نگهداری کرد؟

در اکواریوم آب شیرین می‌توان ماهی‌های مختلفی مانند گلدفیش، ماهی گوپی، ماهی دم شمشیری، ماهی مولی، ماهی دانیوس، ماهی تترا نئون، ماهی کت فیش کوری، ماهی بارب، ماهی پلاتی و ماهی فایتر را نگهداری کرد. نگهداری از این ماهی‌ها برای افراد مبتدی و بی‌تجربه آسان و بی‌دردسر است.

توجه داشته باشید که برای اکواریوم‌های گروهی بهتر است از ماهی‌های کوچکتر استفاده کنید؛ زیرا بهتر با هم کنار می‌آیند.

در این نوشته با نکات مهم در راه‌اندازی اکواریوم آشنا شدید. امیدوارم با توجه به نکات گفته شده، بتوانید از ساختن اکواریوم و نگهداری ماهی‌های زیبا در آکواریوم لذت ببرید.

[/av_textblock]

[av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]
[av_heading heading=’انتخاب غذای ماهی ‘ tag=’h3′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_button label=’غذای ماهی ‘ link=’post,1062′ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes-right-icon’ icon=’ue80d’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=”]
[/av_one_third]

[av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_heading heading=’10 ماهی مناسب برای شروع اکواریوم داری’ tag=’h3′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_button label=’ماهی آکواریومی’ link=’post,982′ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes-right-icon’ icon=’ue84d’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=”]

[/av_one_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]

[av_heading heading=’نحوه نصب بخاری اکواریوم’ tag=’h3′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_button label=’نصب بخاری اکواریوم’ link=’post,464′ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes-right-icon’ icon=’ue856′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=”]

[/av_one_third]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.