آموزشی, مبتدی

چرا آب آکواریوم سبز می شود؟ | دلایل سبز شدن آب آکواریوم

سبز شدن آب آکواریوم

سبز شدن آب آکواریوم یکی از معضلات بزرگ افراد داری آکواریوم است. شفاف و زلال بودن آب آکواریوم نه تنها سلامت ماهی ها را به دنبال دارد بلکه سبب افزایش زیبایی آن شده و افراد بسیاری را جذب خود می نماید. هواره عوامل بسیاری وجود دارد که مانع شفاف بودن این آب می شود، یکی از شناخته شده ترین دلایل آن سبز شدن و رشد جلبکی به نام ولوکس درون آکواریوم می باشد که رنگ آب را سبز و کدر کرده و از زیبای آن می کاهد. پیشنهاد میکنیم ویدئو انتهای این مقاله را حتما ببینید.

 

دلایل رشد ولوکس و سبز شدن آب آکواریوم

وجود مقدار زیادی غذا های نامحلول در آب آکواریوم، همچنین وجود ماهی هایی بیشتر از ظرفیت آکواریوم، نبود فیلتر مناسب درون آکواریوم و حتی ریختن بیش اندازه مواد غذایی برای ماهی ها باعث می شود شرایطی برای رشد جلبک ها فراهم شود. این مواد نامحلول خود غذایی برای جلبک ها شده و رشد آن ها را چند برابر می کند. استفاده از پولک های سبز رنگ به عنوان مواد غذایی خود سبب سبز شدن رنگ آب می شود.

سبز شدن آب آکواریوم

سبز شدن آب آکواریوم

راه هایی برای جلوگیری از رشد جلبک ها در آب آکواریوم

• حتما به اندازه ظرفیت آکواریوم درون آن ماهی قرار دهید. در صورتی که آکواریوم شلوغی دارید تا جای امکان از تعداد ماهی های آن بکاهید و میزان مواد غذایی آن را کاهش دهید هر چه مقدار غذای ریخته شده بیشتر باشد، آب آکواریوم زودتر آلوده شده و امکان رشد جلبک ها افزایش می یابد در نتیجه سبب سبز شدن آب آکواریوم می گردد.
• حتما از فیلتر هایی استفاده کنید که مناسب حجم آب آکواریوم شما باشد و قدرت تصفیه آن را داشته باشد. پس از مدت مشخصی استفاده از فیلتر ها اجزای تشکیل دهنده آن آلوده به جلبک ها و دیگر ضایعات می شود که نیاز به تمیز کردن دارد. گاها حتی نیاز است پره های داخلی آن را تعویض نمایید تا فیلتر بتواند با قدرت اولیه آب را تصفیه نماید.
• تا جایی که امکان دارد آب آکواریوم را سیفون نمایید چرا که معمولا املاح آب و دیگر آلودگی ها در زیر بستر آکواریوم تجمع می کنند و باعث شدت گرفتن رشد جلبک ها می شوند و گاها حتی آلودگی را به جایی می رسانند که سبب بیمار شدن ماهی ها می شود. اگر بتوانید دفعات تعویض آب شیرین آکواریوم را بیشتر نمایید بیشتر می توان از بروز این قبیل مشکلات جلوگیری نمود.
• همیشه آمار ماهی ها و دیگر موجودات زنده ای که در آکواریوم نگهداری می کنید را داشته باشید تا هنگامی که یکی از آن ها تلف شد به سرعت آن را خارج نمایید. چرا که سبب آلوده شدن محیط می شود و ممکن است به سمت فیلتر کشیده شده و در داخل آن گیر کند.
• میزان نوردهی به آب آکواریوم را تحت کنترل داشته باشید و هرگز اکواریوم را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید. حتی بهتر است در هنگام شب نور های مصنوعی را خاموش نمایید
• معمولا سنگ های تزیینی و شن هایی که در کف آکواریوم قرار می دهند می تواند آلوده باشد و زمینه را برای رشد جلبک ها فراهم نماید، خوب است که قبل از استفاده حتما سنگ ها را بشویید.
• لازم است فسفات، سیلیکات و دیگر فلزات را تحت کنترل داشته باشید تا از بالا رفتن پی هاش آب آکواریوم جلوگیری نمایید. بهتر است از مواد غذایی استفاده شود که از فسفات کمتری برخوردار می باشد.

 

تعریف فیلتر

فیلتر در حقیقت نام دستگاهی می باشد که برای تصفیه و تمیز نمودن آب آکواریوم از آن استفاده می شود. وجود این دستگاه در آکواریوم جزو ملزومات می باشد لذا تحت هیچ شرایطی آن را از آکواریوم خود جدا نکنید. در واقع فیلتر ها سب می شود مواد شیمیایی و نامطبوع موجود در آکواریوم نابود شوند و چرخه نیتروژن بهتر شود و نهایتا مانع سبز شدن آب آکواریوم می شود. این فیلتر ها دارای سه روش مکانیکی، بیولوژیکی و شیمیایی می باشند.

تمیز شدن آب آکواریوم

تمیز شدن آب آکواریوم

نحوه کارکرد انواع فیلتر های آکواریوم

۱- فیلتر داخلی: این فیلتر در داخل آکواریوم قرار گرفته و ابعاد آن کوچک می باشد. لازم به ذکر است کیفیت گردش آب آکواریوم و تمیز کردن آن خیلی چشمگیر نیست
۲- تاپ فیلتر: این فیلتر در قسمت بالایی آکواریوم قرار گرفته و ابعاد آن نسبت به فیلتر داخلی بیشتر است و کیفیت کارش هم بهتر می باشد
۳- فیلتر هنگ آن: این فیلتر برای آکواریوم های زیر ۵۰ لیتر مناسب است، نکته مثبتی که این فیلتر دارد آنست که در هنگام تمیز کردن آب آکواریوم کثیف نمی شود. این فیلتر جلوه زیبایی به آکواریوم می بخشد
۴- سیستم سامپ: هرچند که این فیلتر جریان گردش آب خوبی را ایجاد می نماید، ولی رطوبت و میزان صدای بالایی ایجاد می کند
۵- فیلتر سطلی: این فیلتر دارای یک مخزن می باشد که معمولا در زیر آکواریوم قرار می گیرد و دارای لوله هایی می باشد که در طرفین آکواریوم قرار می گیرد که یکی از این لوله ها آب را به داخل هدایت می کند و دیگری به بیرون

 

↓↓↓ برای یک بررسی کلی و دانستن مطالب تکمیلی حتما ویدئو زیر را مشاهده کنید ↓↓↓

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.