مقالات

7 نکته ای که باید در مورد نحوی نگهداری از ماهی گرین اسکات بدانید

ماهی گرین اسکات عضوی از خانواده های بزرگ ماهیان می باشند، که داشتن زیبایی خاص آن را به یکی از بهترین گزینه ها برای نگهداری در هر آکواریومی است. این گونه تا 35 سانتی متر رشد کرده که این ویژگی او را به یکی از بزرگترین گونه ها در آکواریوم تبدیل می کند. ماهیان گرین اسکات که به عنوان شناخته شده ترین گونه از این خانواده محسوب می گردد، ساکن آب های لب شور بوده و به همین دلیل می توانند در آب های نسبتا شیرین نیز زندگی کنند.

ماهی گرین اسکات علاوه بر رنگ سبز، از چندین رنگ دیگر نظیر، بنفش، سیاه، زرد، قهوه ای و سفید در ناحیه شکمی تشکیل شده است. این گونه ها دارای طرح های مختلف بر روی بدن خود هستند. مثلا اسکات قهوه ای ،دارای نوار های قهوه ای و اسکات سیلور دارای نوار و خال های نقره ای بر روی پوست خود می باشد.

ماهی گرین اسکات در حداکثر اندازه خود به 35 سانتی متر می رسد، که با این ویژگی می توان، آن را یکی از بزرگترین ماهیان آکواریومی به شمار آورد. در این سایز معمولا نقاط و خال های روی بدنش تیره تر بوده و پشت ماهی کوهان مانند می شود. این تغییرات با گذر زمان و با افزایش سن ماهی رخ می دهد.

1-     مراقب تیغ سمی ماهیان گرین اسکات باشید

از جمله ویژگی های این ماهی، داشتن تیغ هایی در بالای سر است، که جزئی از زیبایی نا محدود آن ها محسوب می گردد. البته این شی ء زیبا و تیز، تنها جنبه تزئینی نداشته و بیشتر برای محافظت از ماهی و ترساندن سایر مهاجمان مورد استفاده قرار می گیرد. لمس این تیغ سبب ایجاد درد در طعمه و یا انسان می گردد. دلیل آن نیز، وجود یک سم بسیار ضعیف در نوک آن است.

2-     تقسیم بندی ماهی اسکات

ماهیان گرین اسکات خود به دو دسته تقسیم می شوند؛ گرین اسکات سوپر و گرین اسکات معمولی.

3-     نگهداری از ماهی گرین اسکات در آکواریوم

ماهی گرین اسکات بسیار بازیگوش است و شاید در روز های اول با حرکات نمایشی خود، شما را متعجب و یا شاید هم بترساند. زیرا آن ها عادت دارند که خود را در حالت افقی در آب قرار داده و طوری وانمود می کنند که مرده اند. اما باید بگوییم که این حرکات جز شیرین کاری های این ماهی است.

  • شیطنت های ماهی گرین اسکات

یکی دیگر از شیطنت های ماهیان گرین اسکات ، سر به سر گذاشتن سایر ماهیان و تعقیب و گریز آن ها است. این خصلت او را مهاجم تر از ماهی سیلور اسکات می کند؛ اما با این حال باز هم می توانید هر کدام از این دو نوع را با سایر ماهیان مانند: آرمان، پرت، انجل، اسکار، سوروم، سیلور دالر، گورامی ها، پنتوگسی، سیلور شارک، تگزاس، اسکار و… نگهداری کنید.

ماهی گرین اسکات به بازی قایم باشک بسیار علاقه مند هستند. برای همین بهتر است که در کف آکواریوم مقداری سنگ، صدف و چوب بریزید تا او بتواند در لابه لای آن ها مخفی شود.

  • پارامتر های مناسب محیطی برای نگهداری 

درجه آب مناسب برای نگهداری ماهی گرین اسکات حدود 22 الی 28 درجه سانتی گراد بوده و اسیدیته آب باید بین 7 الی 8.5 باشد.

  • اندازه آکواریوم ماهی گرین اسکات

اندازه گالنی که ماهی گرین اسکات را در آن نگهداری می کنید، نباید کمتر از 50 لیتر باشد. همچنین این آکواریوم باید پر از گیاهان، صدف و سنگ های بزرگ بوده، تا ماهی بتواند خود را در لا به لای آن ها مخفی کند.

  • نوع آب شور مورد علاقه ماهیان گرین اسکات

از آنجایی که ماهی گرین اسکات ساکن آب های لب شور است، بهتر است که شرایط را به همان صورت برای او فراهم کنید. برای تولید آب لب شور، باید به ازای هر 2 گالن آب، 3 الی 4 قاشق چای خوری نمک به آن اضافه نمایید (به دلیل اضافه کردن نمک به آب، سعی کنید گیاهانی را به کار ببرید، که با این شرایط سازگاری داشته باشند).

4-     پرورش ماهی گرین اسکات

از آنجایی که تفاوتی میان ماهی گرین اسکات نر و ماده وجود ندارد، باید آن را به صورت گروهی و در فصل جفت گیری در کنار یکدیگر قرار داد. دقت داشته باشید که چون این ماهیان بومی آب های لب شور هستند، پرورش آن ها در آکواریوم تقریبا غیر ممکن است. برای پرورش باید آبی با شرایط محیطی خودشان فراهم باشد.

5-     بیماری های شایع ماهیان گرین اسکات

یکی از بیماری های شایعی که در این نوع ماهی دیده می شود، چرکی شدن لب های آن ها است. از جمله علائم بارز این بیماری، پوسته پوسته شدن لب ماهی و تغییر رنگ لب آن ها به صورتی است. این بیماری زمانی شیوع پیدا می کند که آب آکواریوم، کثیف و یا آلوده باشد. در این حالت ماهی دچار استرس شده و لب های خود را به دیواره آکواریوم می کوبد.

برای درمان این بیماری، باید زمانی که ماهی گرسنه است، گرد یک کپسول آموکسی سیلین را به او بخورانید. البته می توانید محتویات کپسول را با غذا نیز مخلوط کرده و در آب بریزید. توجه کنید که هرگز، بیش از یک کپسول را در آب نریزید زیرا موجب سمی شدن آب می شود. همچنین بعد از ریختن گرد آموکسی سیلین در آب، فیلتر آکواریوم را به مدت 2 ساعت روشن کنید.

علت تغییر رنگ ماهی گرین اسکات

یکی دیگر از نکاتی که در خصوص ماهی گرین اسکات باید مورد توجه قرار گیرد، رنگ آن است. این ماهی در شرایطی که تحت استرس قرار گیرد، در محیطی ناخوشایند باشد و یا شرایط آب آکواریوم مناسب نباشد و… رنگش به سیاهی می گراید. بنابراین قبل از خرید این ماهی، بهتر است که ابتدا شرایط محیطی آن را به درستی فراهم کنید و سپس او را وارد آب آکواریوم نمایید. خوشبختانه با ایجاد شرایط مطلوب، آن ها دوباره به حالت عادی باز می گردند.

6-     تشخیص جنسیت گرین اسکات

تشخیص جنسیت ماهی گرین اسکات تقریبا غیر ممکن است. برای همین در زمان تولید مثل بهتر است که آن ها را به صورت گروهی در گالن جداگانه ای قرار دهید.

7-     تغذیه ماهی گرین اسکات

این نوع ماهی از نوع همه چیز خوار است؛ با این حال، تمایل آن بیشتر، به سوی تغذیه های گوشتی نظیر میگو، کرم خونی، کاهو، اسفناج پخته، غذای بیومار، غذای C.P است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.