آموزشی, مبتدی

آشنایی کامل با ماهی گوپی و شرایط رشد و نمو آن ها

آشنایی با ماهی گوپی

شگفتی های آفرینش بسیار زیاد است. ماهی گوپی یکی از این شگفتی های بی نظیر است. موجودی زیبا با رنگ های رنگین کمانی و دوست داشتنی که دارای تنوع گوناگونی بوده و به عنوان یکی از زیباترین و رنگارنگ ترین ماهی های آکواریومی شناخته می شود. جدای رنگارنگی ماهی گوپی آن ها دارای باله های پشتی و مخرجی با اشکال متفاوت و زیبا هستند. تنوع گونه های این نوع ماهی چیزی بیش از 100 گونه مختلف است. این ماهی در شرایط مختلف می تواند رشد کرده  و زنده بماند. این گونه را می توان به سادگی تکثیر کرد برای این کار کافی است که یک نر و یک ماده را برای چیزی در حدود یک ماه کنار یکدیگر در آکواریوم نگه دارید تا شاهد به دنیا آمدن بچه های های متنوع و رنگارنگی شوید. محبوبیت ماهی گوپی در این چند ساله اخیر بسیار زیاد شده است و عده زیادی خواهان نگهداری آن هستند بنابراین ما تصمیم گرفتیم مقاله ای در رابطه با آشنایی بیشتر با ماهی های گوپی بنویسیم و شما را با ویژگی های این نوع ماهی آکواریومی بیشتر آشنا کنیم.

ماهی گوپی که به عنوان millinofish و ماهی رنگین‌کمان نیز شناخته می‌شود یکی از محبوب‌ترین گونه‌های ماهیان آکواریومی آب شیرین به حساب می آید. ​ این ماهی یکی از گسترده‌ترین ماهی‌های گرمسیری جهان است.

ماهی گوپی

تکثیر و نحوه زندگی ماهی گوپی

ماهی گوپی ماده وحشی رنگ بدنشان خاکستری است. این در حالی است که نرهای این ماهی ها دارای لکه ها و نوارهای رنگی مختلف که شامل زرد ، آبی ، سبز ، سیاه و بنفش و سفید است می باشند. ​

این ماهی ها آکواریومی معمولاً آب سخت با درجه حرارت بین 25.5 تا 27.8 درجه سانتیگراد و سطح نمک معادل یک قاشق غذاخوری در هر 19 لیتر را برای رشد و نمو ترجیح می دهند. ​ph آب محل نگهداری ماهی گوپی باید بین شش و نیم تا هفت و نیم باشد.

گوپی‌ها بومی آنتیگوا و باربودا، باربادوس، برزیل، گویان، جامائیکا، آنتیل هلند، ترینیداد و توباگو، و آمریکا هستند. با این حال، گوپی‌ها به بسیاری از کشورهای مختلف در تمام قاره ها به جز قطب جنوب صادر شده و معرف مردم همه این کشور ها هستند.

ماهی گوپی

نر و ماده ماهی گوپی

برای پرورش و تکثیر این نوع ماهی روش های گوناگونی وجود دارد. این نوع ماهی ها از طریق تخم تولید مثل می کنند. البته تخم در درون بدن ماهی ماه نگه داری شده و پرورش داده می شود. کیسه تخم برای بچه ماهی ها در نهایت تبدیل به غذا می شود.  این ماهی ها سرعت بالایی در رسیدن به بلوغ و همچنین تشخیص ماهی ماده باردار و نر هستند. ارتباط کوتاهی که گوپی نر با ماده برقرار می کند باعث انجام لقاح شده و اسپرماتوفور ماهی نر وارد بدن ماهی ماده می شود و  به این شیوه تولید مثل آغاز می گردد.

​آن ها با شرایط محیطی و اکولوژیکی مختلف سازگار بوده و می توانند در هر نوع شرایطی به خوبی رشد کنند. اما با این حال ماهی گوپی بیشتر دوست دارد در جوی ها و حوضچه های کوچک تر زندگی کند و این مکان ها را به رودخانه های عمیق و با سرعت زیاد آب ترجیح می دهد. ​ گوپی توسط پرورش دهندگان به روش های  مختلفی  تکثیر می شود. که این انتخاب می تواند به اشکال و اندازه های مختلف و رنگ ها و نوع دم و … تقسیم بندی شود.

انواع گونه های این ماهی 

گونه های مختلفی از این ماهی وجود دارد به طوری که لیست کردن آن ها را کمی دشوار می کند. پرورش دهندگان این نوع از ماهی های همواره در تلاش برای تولید گونه های مختلفی از این نوع ماهی های زیبای آکواریومی هستند. عمر این ماهی معمولا بین 1- 3 سال است . در واقع به طور متوسط آن ها 2 سال و حداکثر هم 3 سال عمر می کنند. اندازه گوپی‌ها متفاوت است، اما نرها معمولا طولی به اندازه ۱.۵ تا ۳.۵ سانتی متر (‏۰.۶ تا ۱.۴ اینچ)دارند، این در حالی است که  ماهی ماده دارای ۳ تا ۶ سانتی متر (‏۱.۲ تا ۲.۴ اینچ)‏ طول است.

گوپی

گوپی

غذای ماهی گوپی چیست؟

غذای ماهی گوپی آکواریومی میگو، دافنی، کرم ها، لارو و پشه است. همچنین از جلبک هایی که به طور طبیعی در کف مخزن آکواریوم رشد می کنند تغذیه می کنند. این گونه جلبک ها سرعت رشدشان از سرعت رشد این نوع ماهی بیشتر است. ​

گوپی‌های وحشی از بقایای جلبکی، دیاتومه‌ها، بی‌مهرگان، قطعات گیاهی، ذرات معدنی، لارو حشرات آبزی و منابع دیگر تغذیه می‌کنند. ماهی های گوپی به دلیل این که راحت تر می توانند غذا پیدا کنند اغلب ترجیح می دهند که به صورت گروهی غذا بخورند.

بنابراین زنده نگه داشتن ماهی گوپی و پرورش آن کار بسیار آسانی است و دردسرهای زیادی ندارد. کافی است که فقط آکواریومی که در آن زندگی می کنند را تمیز نگه داشته و برایشان غذا فراهم کنید. از این بابت هم نگران نباشید زیرا هر چیزی که دم دستشان بیاید معمولاً این گونه از ماهی های آکواریومی می خورند. همچنین برای کنترل پشه ها بسیار عالی هستند زیرا غذای مورد علاقه آن ها است. ​ همچنین می توانید برای این ماهی کاهو را در آب بریزید برگ کاهو غذای مناسبی برای این ماهی بوده و اگر هم در آب آکواریوم باقی بماند باعث به وجود آمدن موجودات تک سلولی می شود که این موجودات تک سلولی غذای مورد علاقه گوپی نیز است.

رشد و بلوغ ماهی گوپی

ماهی گوپی عموما ماهی آرامی است، گرچه گاهی اوقات رفتاری مانند نوک زدن بین گوپی ‌های نر و با دیگر انواع آبزیان وجود دارد. ​ سرعت رشد و بلوغ این نوع از ماهی ها بسیار سریع است. از آنجایی که این ماهی به جای تخم‌گذاری، به طور زنده متولد می‌شوند، بچه ماهیان گوپی تنوع بیشتری نسبت به سایر ماهی ها دارند. برخلاف زندگی در میان تخم، آن‌ها زندگی خود را به صورت حشراتی کاملاً مینیاتوری شروع می‌کنند. در یک تولد بچه ماهی بین 30 تا 60 نوزاد ممکن است متولد شود. زمان بلوغ رسیدن بچه این ماهی های جوان معمولاً بین سه یا 4 ماه به طول می انجامد. ​

شکارچیان این ماهی

شکارچیان این ماهی در زیستگاه طبیعی آن ها ، شامل ماهی های بزرگ و پرندگان مختلف هستند.  گوپی‌ها برای اولین بار در ونزوئلا و در پوسیلیا رتیکولاتا توسط ویلهلم پیترز در سال ۱۸۵۹ و همچنین درباربادوس توسط دی فیلیپی در سال ۱۸۶۱ کشف شدند.  ​

گوپی به خاطر بدن و باله‌های رنگی روشن به عنوان ماهی رنگین‌کمانی نیز شناخته می‌شود. از گوپی ها به عنوان نمونه های آزمایشگاهی در زمینه های تحقیقات و مطالعات رفتاری ، تکامل و اکولوژی استفاده می شود.​ ​ تعداد کروموزوم های ماهی گوپی با تعداد کروموزوم انسان که 23 جفت است برابر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.