دسته‌بندی نشده, مقالات

5 نکته ای که درباره ماهی پروکسیموس باید بدانید

ماهی پروکسیموس با ویژگی های خاص که اگر شما نیز یکی از دوست داران آکواریوم و موجودات دریایی هستید، قطعا آشنایی با ماهی پروکسیموس می تواند شما را هیجان زده کند. این ماهیان را می توان، با تنوع رنگ زیتونی، بنفش و یا خاکستری مشاهده نمود. از جمله ویژگی های بارز ماهی پروکسیموس، پوزه کشیده و خال های قرمز رنگ بر روی بدن این ماهی است. این خال ها برای ماهیان آکواریومی، کمی کدر تر از ماهیان موجود در طبیعت هستند. سیچلاید پروکسیموس دارای چهار نوع متفاوت است که از جمله آن می توان به سیچلاید زمین خوار و پروکسیموس باله بلند اشاره کرد. سیچلاید زمین خوار، یکی از ماهیان زیبای آب شیرین بوده و دارای روحیه ای آرام و صلح طلب است. با وجود این روحیه آرام، نگهداری از این ماهیان کمی دشوار بوده و برای آنکه بتوانید تا مدت ها از آن ها نگهداری نمایید، باید چندین نکته را یاد بگیرید.

 

زادگاه ماهی پروکسیموس رودخانه آمازون، پرو و برزیل است. این ماهی می تواند تا اندازه 25 سانتی متر رشد کند؛ برای همین بهتر است که طول آکواریوم خود را به اندازه 180 تا 60 سانتی متر در نظر بگیرید. این ماهیان علاقه بسیاری به زندگی کردن در آب های شفاف دارند، به همین دلیل بهتر است که محل نگهداری آن ها همیشه تمیز باشد. ماهیان پروکسیموس تمایل دارد، که در زیر سنگ ها و یا چوب پنهان شود. از آنجایی که از نور های شدید گریزان هستند، قرار گرفتن در سایه جز فضا های مطلوب آن ها محسوب می گردد.

نکات ضروری برای ماهی پروکسیموس

1-     تشخیص نر و ماده ماهیان پروکسیموس

معمولا تشخیص جنسیت ماهی پروکسیموس غیر ممکن است. این تشخیص در زمان نوجوانی که این ماهیان کاملا شبیه به یکدیگر می شوند، سخت تر نیز می شود. برای همین بهتر است که در زمان جفت گیری، همه ی آن ها را در یک تانک بیندازید تا هر کدام جفت مناسب خود را بیابند.

2-     غذای پروکسیموس در آکواریوم

ماهی های پروکسیموس را می توان یکی از بهترین گزینه ها در آکواریوم دانست. این ماهی ها همه چیز خوار بوده و هر چیزی که به کف رود، می تواند به عنوان طعمه ای برای آن ها محسوب گردد. اغلب تمایل به خوردن لارو ماهیان دیگر، گوشت و ته مانده غذای ماهیان دیگر دارند.

شما می توانید از کرم خونی یخ زده، آرتمیا، لارو پشه، بذر گیاهان و.. برای غذا دهی به این ماهیان استفاده نمایید. برای این منظور بسته های آماده غذایی وجود دارد که علاوه بر رژیم گوشت خواری، در آن ها از جلبک اسپیرولینا نیز، استفاده شده است.

سعی نمایید که غذای ماهی  را در چندین وعده و در مقادیر کم به او بدهید. این کار نه تنها باعث تمیز ماندن آکواریوم تان می گردد، بلکه باعث رشد بهتر این ماهی نیز می شود.

3-     نحوه نگهداری ماهی پروکسیموس

ماهی های پروکسیموس دوست دار آب های گرمسیری بوده و برای همین علت نیز، ممکن است شما به یک وسیله گرمایشی برای تنظیم درجه حرارت آب نیاز داشته باشید. دمای مناسب آب برای این ماهیان، بین 24 الی 26 درجه سانتی گراد بوده و میزان اسیدیته آب نیز باید بین 6.5 تا 7 باشد. همچنین سختی آب در آکواریوم نباید از 5 الی 10 dh بیشتر شود.

· جریان آب مورد علاقه ماهی پروکسیموس

ماهی های پروکسیموس آب های آرام را دوست داشته و به همین دلیل سعی کنید از قرار دادن توربین های بزرگ در آب آکواریوم خودداری نمایید.

· خطرات در کمین ماهی پروکسیموس

 یکی از عواملی که سبب مرگ و میر در ماهی پروکسیموس می شود، آلودگی آب است. این ماهیان خودشان، یکی از عوامل آلودگی در آکواریوم محسوب می شوند و با بر هم زدن شن های کف، تمامی ته نشست ها را دوباره به آب باز می گردانند. برای همین بهتر است که در زمان نگهداری آن ها، حتما از فیلتر های بیولوژیکی و سیفون استفاده نمایید. بهتر است جریان آب این فیلتر ها، 4 الی 5 برابر حجم آکواریوم باشد. حتی با وجود این فیلتراسیون، بهتر است که هر هفته حدود 50 تا 70 درصد آب آکواریوم را تعویض کنید.

· سرگرمی های پروکسیموس ها

ماهی پروکسیموس تمایل دارد که در میان شن ها بازی کرده و پنهان شود. به همین علت بهتر است، کف آکواریوم خود را از با یک شن نرم بپوشانید.

· میزان نور مورد نیاز ماهی های پروکسیموس

یکی دیگر از خصوصیات این گونه ماهی ، تمایل آن به محیط های تاریک تا نیمه روشن است. برای همین سعی کنید از قرار دادن آن ها در معرض نور طبیعی و یا لامپ های قوی خودداری نمایید.

· همزیستی نا مسالمت آمیز ماهی  های پروکسیموس با گیاهان

از آنجایی که ماهی پروکسیموس تمایل دارد کف را برای بازی کردن و یافتن غذا جست و جو کند، کاشت هر نوع گیاه کف زی با شکست مواجه خواهد شد. بهتر است در آکواریومی که این ماهی ها ساکن هستند، از گیاهان رو آبی استفاده نمایید.

· محل زندگی محبوب ماهی های پروکسیموس

این ماهیان تمایل زیادی به زندگی کردن در کف دارند. برای همین حضور هیچ نوع ماهی کف زی دیگری را تحمل نکرده و در صورت کوچک بودن جثه ماهی مقابل، به شدن به آن آسیب وارد می کنند.

·         نشانه سلامت و یا بیمار شدن ماهی پروکسیموس

بر روی سر ماهی پروکسیموس یک خط وجود دارد که نشانه ای از سلامت آن است. در صورتی که این خط سر تحلیل رفت و یا رشد ماهی متوقف شد، باید بدانید که شرایط نگهداری ماهی نامناسب است و آن را تغییر دهید.

4-     تولید مثل ماهی های پروکسیموس

پروکسیموس نیز مانند دیگر هم خانواده های خود در زمان تولید مثل، رفتاری به نسبت خشن تر از حالت عادی می گردد. برای همین هم بهتر است در فصل جفت گیری، آن ها را در محیط دیگری به غیر از آکواریوم و در کنار سایر ماهیان دیگر نگهداری نماییم. بعد از جفت گیری ابتدا ماهی ماده یک ماده تخمیری از خود ترشح کرده و بر روی یک سطح مسطح قرار می دهد. و سپس تخم ها (حدود 200 عدد تخم) را بر روی آن قرار می دهند. از همین رو قرار دادن یک بستر سنگی صاف برای زمان تخم گذاری الزامی است.

بعد  از اینکه لارو ها از تخم بیرون آمدند، ماهی نر و ماده، نوزادان را در دهان خود قرار می دهند، تا از آن ها محافظت نمایند. معمولا لارو ها پس از 8 الی 11 روز شروع به شنا کردن می کنند و در این زمان می توانید آن ها را با میگوی آب شور و یا غذا های پودری با کیفیت، تغذیه کنید.

از آنجایی که ماهی پروکسیموس تمایل دارد که تخم های خود را بر روی بستر های سنگی صاف قرار دهد، در صورت نبود سنگ، آن ها را بر روی بستر شنی کف آکواریوم می گذارد. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از تلف شدن تخم ها، این ماهیان را در زمان تخم گذاری در ظرف مجزای قرار دهید.

برای تکثیر و پرورش ماهی پروکسیموس کمی صبور باشید، زیرا ممکن است حتی تا یک سال هم طول بکشد، تا این ماهی به بلوغ برسد و جفت خود را انتخاب کند. اما زمانی که جفت خود را بیابد، می توانید زمان تولید مثل آن ها را با قفل شدن دهان دو جنس نر و ماده ماهی ها به هم و چرخش شان به دور یکدیگر تشخیص دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.