مقالات

4 نکته ای که باید در مورد ماهی آنجل مونو بدانید

ماهی آنجل مونو از خانواده Monoactylidea می باشد و در دو نوع زیبا، در بازار های ایران در دسترس است. این ماهی، جز ماهیان آب های لب شور محسوب می شود؛ اما در آب های شیرین هم توانایی زندگی کردن دارد. با این حال، ذکر این نکته حائز اهمیت است، که هنگام جابجا کردن مکان آن، به میزان شوری و شیرینی آب توجه گردد. مثلا اگر به تازگی قصد خرید ماهی مونو آنجل را دارید، باید بدانید که اغلب آکواریوم داران آن ها را در آب های لب شور نگهداری می کنند و شما برای آنکه ماهی را در آکواریومی که دارای آبی شیرین است قرار دهید، باید به روش زیر عمل کنید:

ابتدا تنها یک چهارم آب کیسه ای که ماهی در آن قرار دارد را تخلیه کرده و کمی از آب آکواریوم را در آن قرار دهید. برای مدت 40 دقیقه اجازه دهید ماهی در همان آب باقی بماند. سپس نیمی از آب را خالی کرده و آن را با آب آکواریوم پر کنید. بعد از این جابجایی نیز، اجازه دهید 40 دقیقه ماهی در این آب باقی بماند. سپس تا زمانی که آب اطراف ماهی تماما با آب آکواریوم پر می گردد، این کار را ادامه دهید. در نهایت نیز، ماهی را در آکواریوم رها کنید. این کار مانع از وارد شدن شوک و استرس به ماهی و در نتیجه مرگ و بیماری در او می شود.

اندازه

در صورتی که ماهی های مونو آنجل را به خوبی نگهداری نمایید، تا 30 سانتی متر رشد خواهد کرد. البته کمتر دیده شده که ماهی مونو آنجل به این اندازه برسد. معمولا نهایت رشد آن ها در آکواریوم، تا 15 سانتی متر است. جالب است که رشد این ماهی، تنها از عرض بدن است و اگر ماهی آنجل را از روبرو مشاهده کنید، خواهید دید که پهنای زیادی ندارد.

نکات مهم درمورد ماهیان مونو آنجل

1-     انواع ماهی آنجل مونو

ماهی مونو آنجل، در اصل بومی غرب آفریقا، هند و اقیانوس است و در ایران دو گونه از 6 گونه آن، به عنوان ماهی زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. این دو نوع با نام های مونو سیلور و مونو آنجل شناخته می شوند. البته به مونو سیلور، مونو تایگر نیز گفته می شود.

ماهی مونو آنجل عادت دارد که به صورت گروهی شنا کند. بنابراین بهتر است چند عدد از آن ها را در یک آکواریوم قرار دهید. در غیر اینصورت، بعد از مدتی، شاهد مرگ آن ها خواهید بود.

2-     تغذیه ماهی مونو آنجل

ماهیان مونو آنجل، تمایل زیادی به خوردن غذا هایی مانند میگوی آب شور، بچه گوپی یا مولی دارد. البته شما می توانید به آن ها انواع غذا های گوشتی، خشک، منجمد شده و… نیز بدهید. توصیه می کنیم اگر می خواهد مونو آنجل های زیبا با پوستی درخشان داشته باشید، حتما به آن ها چند وعده غذا های زنده بدهید.

برای تغذیه بچه ماهی ها، حتما از آرتمیا استفاده کنید. دقت نمایید که هرگز در دادن غذا اسراف نکنید. زیرا که در صورت پر خوری، ماهی مبتلا به بیماری بواسیر می شود.

3-     شرایط نگهداری ماهی آنجل مونو در آکواریوم

ماهی مونو آنجل دارای رنگ های بسیار زیبایی است و همین ظرافت و زیبایی باعث می شود که در مورد آن اشتباه کرده و گمان کنید که این ماهی بسیار سر به راه است. این در صورتی است که این ماهی، کمی بد اخلاق و پرخاشگر است. برای همین بهتر است آن را با ماهیان آب لب شور که باله بلند و صلح جو نیستند، در یک آکواریوم نگهداری کنید. ماهیانی مانند اسکات و تیر انداز گزینه های خوبی برای همزیستی با این ماهی هستند.

  • پارامتر های آب آکواریوم ماهی مونو آنجل

دمای مناسب برای نگهداری این ماهی، بین 24 الی 26 درجه سانتی گراد بوده و میزان اسیدیته آب نیز، باید بین 7.5 تا 8 باشد. همچنین برای اینکه ماهی سلامت پوست و رنگ شفاف خود را حفظ کند، بهتر است که در هر 20 لیتر آب، حدود 10 گرم نمک اضافه نمایید. حتما دقت کنید که آب های تصفیه شده و سبک، برای نگهداری ماهیان مضر هستند و تا جای ممکن از آب های سنگین املاح دار، برای نگهداری آن ها استفاده نمایید.

 

  • اندازه آکواریوم ماهی مونو آنجل

ماهی مونو آنجل، شناگر بسیار قهاری است و دارای حرکات سریع می باشد. همچنین او عادت به تعقیب و گریز ماهیان دیگر دارد. برای همین بهتر است که از یک آکواریوم با طول زیاد برای نگهداری آن ها استفاده شود.

  • وسایل بازی ماهی مونو آنجل

ماهی مونو آنجل تقریبا بازیگوش است. برای همین توصیه می کنیم که در کف آکواریوم، تخته سنگ، صدف و تکه های چوب قرار دهید.

4-     نحوه تکثیر ماهیان مونو آنجل در آکواریوم

به دلیل نبود شرایط مناسب در آکواریم، پرورش آن ها تقریبا نا ممکن به نظر می رسد. اما در صورتی که حتی بتوانید آن ها را هم پرورش دهید، نگهداری از بچه ماهی ها بسیار مشکل است. زیرا که ماهی ها را باید در درجه حرارت و میزان شوری کنترل شده ای نگهداری نمایید.

زمان تخم ریزی ماهی های مونو آنجل:

یافتن زمان تخم ریزی ماهیان مونو آنجل، یکی از نکات مهمی است که در پرورش این ماهی باید مورد توجه قرار گیرد. این ماهیان قبل از تخم ریزی، معمولا به صورت دایره ای و در امتداد دایره ای به شعاع 20 سانتی متر می چرخند. در همین چرخیدن، ماده ها چندین تخم رها می کنند، که در همان مکان توسط نر ها بارور می گردند. این تخم ها را نمی توان با چشم غیر مسلح دید. معمولا ماهی مونو آنجل تا 20 هزار تخم آزاد می کند. نگهداری از این حجم از بچه ماهی، نیاز به نیرو و غذای فراوان دارد و از آنجایی که اندازه این بچه ماهیان بسیار کوچک است، در روز های اول نمی توان آن ها را با آرتمیا تغذیه نمود و باید از پلانکتون استفاده شود.

تخم های ماهی مونو آنجل به صورت لایه ای است و از آنجایی که یکی از غذا های محبوب سایر ماهیان محسوب می گردد، خطر از بین رفتن تخم این ماهی بسیار زیاد است. برای همین بهتر است در زمان تخم گذاری آن ها را در تانک جداگانه ای قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.