آموزشی, مبتدی

ماهی زبرا و شرایط رشد و نگهداری از این ماهی زیبا

آشنایی با ماهی زبرا

ماهی زبرا یکی از  بهترین نوع ماهی های آکواریومی به شمار می آید. نگهداری از آن بسیار آسان بوده و در ردیف بهترین و زیباترین ماهی های آکواریومی قرار دارد این نوع ماهی همچنین جدایی حذف زینتی بودن جزو ماهی های تجاری نیز به شمار می رود در طی چند سال گذشته نگهداری و پرورش و همچنین تکثیر این ماهی توانسته است در ایجاد شغل و همچنین در کسب و کار داخلی نقش بسیار مهمی ایفا کند. گونه های مختلفی از این نوع ماهی  وجود دارد که هر ساله به منظور کسب درآمد و ایجاد اشتغال، تکثیر و توسعه آن توسط افراد مختلف  انجام می شود.  این کسب و کار از نظر اقتصادی بسیار پر رونق می باشد.

 

آشنایی با ماهی زبرا

آشنایی با ماهی زبرا

 

زیستگاه این ماهی

زیستگاه طبیعی این نوع ماهی میانمار، بنگلادش، پاکستان، هند، نپال می باشد.  اگر روش نگهداری از این نوع ماهی به عنوان یکی از بهترین ماهی های آکواریومی به درستی و به طور صحیح انجام بگیرد می‌توانند در حدود ۵ سال عمر مفید داشته باشند.

 افراد تازه کار و افرادی که می خواهند ماهی های آکواریومی را نگهداری کنند نگهداری و مراقبت از ماهی زبرا توصیه می‌شود. این نوع ماهی  تا آخر عمر چیزی بین ۷ تا ۱۰ سانتیمتر رشد می کند. اگر قرار است که این ماهی در یک تنگ سرپوشیده نگهداری شود از نظر شرایط محیطی مثل سختی آب و کنترل اسیدیته باید مراقبت های لازم صورت گیرد.

 این نوع ماهی از نظر تنوع رنگ و گونه بسیار متفاوت است و از نظر قیمت هم قیمت ارزانی دارد. به دلیل اینکه این نوع ماهی  می‌تواند در کنار دیگر ماهی های آکواریومی با صلح و صفا و به آرامی زیست کند، مورد علاقه خیلی از افراد قرار می گیرد.  این نوع ماهی جزو ماهی های تخم گذار می باشد. ورود این نوع ماهی برای اولین بار به قاره اروپا به سال‌ ۱۹۰۵ میلادی برمی گردد. به دلیل اینکه این نوع ماهی ماهی جان سختی می باشد می توان از آن حتی به منظور انجام چرخه آکواریوم نیز بهره برد.

 

ویژگی های ماهی زبرا

زیستگاه ماهی زبرا

 

تغذیه ماهی زبرا

در مورد تغذیه ماهی زبرا نیز باید گفت که این نوع ماهی ها نیاز به تغذیه خیلی خاصی ندارند و معمولاً غذای خشک و یخ زده را می توانید از فروشگاه ها تهیه کرده و به خورد آن دهید.  بیشتر غذاهایی که به عنوان تغذیه این نوع ماهی استفاده می شوند معمولاً به شکل پودری و خشک می باشد. به هر میزان غذا کافی و خوب به این نوع ماهی بدهید می تواند در رشد و تکثیر آن اثر بسیار مناسبی داشته باشد. ماهی های زبرا زیر ۲ سال،  بهترین نوع ماهی ها برای تکثیر هستند.

بلوغ این نوع ماهی  در یک سالگی اتفاق می‌افتد از نظر غذا می‌توان گفت که این ماهی ها جزو ماهی های همه چیز خوار می باشند. حتی می توان میگو، گرانول ها و انواع کرم را به خورد ماهی زبرا داد. برای ایجاد رنگدانه سازی در ماهی های زبرا می توان از ریز جلبک ها که منبعی بسیار عالی و پر از رنگدانه می باشند مثل جلبک اسپیرولینا که از پروتئین اسید آمینه و مواد مغذی دیگر تشکیل شده است استفاده نمود. این نوع ماهی  به تنهایی قادر به ساختن رنگدانه  پوستی نیست بنابراین استفاده از این جلبک در رژیم غذایی این نوع ماهی  می‌تواند باعث ایجاد ماهی های رنگارنگ و بسیار زیبا شود.

 

ایجاد شرایط مناسب برای نگهداری ماهی

بهترین شرایط برای نگهداری ماهی زبرا این است که دمای آب آکواریوم باید بین ۱۷ تا ۲۵ درجه سانتیگراد بوده و توصیه می شود میزان ph آب نیز بین ۶ تا ۸ تنظیم شود. همچنین می توان از ماسه و چوب ریزه  به عنوان یک رسوب نرم در داخل آکواریوم استفاده کرد.  بعد از این که آکواریوم را تمیز کرده و بستر مناسب را در آن به وجود آوردیم،  توصیه می شود که حتماً اضافه کردن آب به آکواریوم به آرامی صورت گیرد.

 

یک اقدام مناسب

 یکی دیگر از اقدامات مناسب برای ایجاد شرایط مطلوب برای ماهی زبرا این است که میزان سطح اکسیژن آب آکواریوم را به روش کاملاً طبیعی افزایش دهیم. برای مثال می توانیم از گیاهانی مانند آمازون و جاوا که جزو گیاهان مخصوص آب شیرین به حساب می آیند برای این کار استفاده کنیم. از مزیت دیگر استفاده از این گیاهان این است که با رفتارهای پرخطر و پرخاشگرانه در این ماهی ها را نیز کنترل خواهد کرد.

همچنین توصیه می شود که آکواریوم محل نگهداری این ماهی به میزان کافی از نور  برخوردار باشد و سیستم تصفیه آن نیز باید با توجه به تعداد ماهی و اندازه آکواریوم در نظر گرفته شود. برای اینکه شرایط طبیعی را برای این ماهی به وجود آوریم می‌توان از قطعه سنگ های ریز و یا تکه چوب در آکواریوم محل نگهداری این نوع ماهی استفاده کرد با این کار محیط داخل آکواریوم مانند زیستگاه طبیعی زبرا می شود. در داخل آکواریوم خود می‌توانید این نوع ماهی را در کنار دیگر ماهی های غیر گوشتخوار مثل ماهی مولی، ماهی گوپی و دیگر ماهیان آکواریومی قرار دهید، بدون اینکه نگران به وجود آمدن مشکلی بین این نوع ماهی ها شوید.

 

تولید مثل ماهی های زبرا

تولید مثل ماهی زبرا

 

تولید مثل زبرا

تولید مثل و تکثیر ماهی زبرا که می‌تواند به عنوان یک شغل مناسب نیز در نظر گرفته شود بسیار ساده و آسان است.  البته یک تذکر بسیار مهم در مورد تولید مثل این نوع ماهی  وجود دارد و آن این است که این نوع ماهی ها  جزو ماهیان آکواریومی تخم گذار می باشند و بعد از تخم گذاری معمولا عادت دارند که تخم های خود را بخورند. بنابراین باید چاره ای اندیشیده شود تا از تلف شدن تخم های این نوع ماهی جلوگیری شود. ساده ترین کار این است که بعد از اینکه ماهی تخم ریزی کرد بلافاصله ماهی را داخل تنگ مجزایی قرار دهید. به محض اینکه ماهی ماده زبرا تخم ریزی کند ماهی نر خیلی سریع آنها را بارور می کند. هر بار تخم ریزی ماهی ماده زبرا  می تواند در حدود ۲۰۰ تخم باشد.  افزایش دمای آب آکواریوم برای تسریع در روند جفت گیری ماهی زبرا توصیه می‌شود.  معمولاً هم ماهی‌ زبرا تخم ریزی اش بیشتر اوقات در سحرگاه اتفاق می افتد.  بچه های ماهی زبرا بعد از دو روز از داخل تخم بیرون می آیند و بعد از ۳ تا ۴ روز می توانند به خوبی در داخل تنگ شنا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.