آموزشی, مبتدی

ماهی مولی و شرایط رشد و نگهداری و نحوه تکثیر آن

آشنایی با ویژگی های ماهی مولی

از زیباترین ماهی های زنده زا ماهی مولی می باشد که طرفداران زیادی بین ماهی دوستان دارد. همچنین این نوع ماهی ها برای افراد تازه کار و کسانی که مدت زیادی نیست به نگهداری از ماهی های آکواریومی روی آورده اند بهترین نوع ماهی آکواریومی به شمار می رود. از نظر قیمت نیز این نوع ماهی  قیمت ارزانی دارد و به راحتی می تواند تولید مثل کرده و تکثیر شود. 

جالب است بدانید که تکثیر ماهی مولی نیز بسیار ساده است کافی است سه یا چهار تا از ماهیهای نر و ماده مولی را در یک آکواریوم که پر از گیاهان پوشیده شده است رها کنید و ۵ تا ۶ ماه بعد خواهید دید که آکواریوم شما پر از ماهی های مولی  می‌شود این ماهیها گیاهخوار بوده و جزو ماهیان صلح جو به شمار می‌آیند و می‌توانند در کنار سایر ماهی های آکواریومی به راحتی زندگی کنند.  نحوه تکثیر این نوع ماهی به صورت آمیزش نر و ماده با یکدیگر است و نوزاد این نوع ماهی  در شکم ماهی ماده رشد میکند و سپس به صورت زنده از ماهی ماده متولد می شود.

تعداد ماهی های آکواریومی از این نوع بسیار زیاد می باشد. از نظر زیستگاه اصلی این نوع ماهی ها باید بگوییم که؛ این نوع ماهی  بومی آب های گرم می باشند و تقریباً بیشتر به صورت طبیعی در کشورهایی چون آمریکای مرکزی، ایالات جنوبی آمریکا، آرژانتین و آمریکای جنوبی  رشد و زندگی می کنند.

توصیه می‌شود افراد تازه کار برای شروع ابتدا از ماهی‌مولی را نگهداری کنند، زیرا که نگهداری و تکثیر آن بسیار ساده است و هر کسی می‌تواند این کار را انجام دهد. بچه این نوع ماهی  که از بدن ماهی مولی ماده به دنیا می آید نسبت به دیگر لاروهای ماهی های زنده زا اندازه و جثه بزرگتری دارد این مورد به خاطر جثه تقریبا بزرگ تر ماهی های مولی نسبت به دیگر ماهی های آکواریومی زنده زا است.

آشنایی با ماهی مولی

آشنایی با ماهی زیبای مولی

نحوه ی تکثیر  ماهی مولی

در مورد نحوه تکثیر و پرورش ماهی مولی باید خدمت شما عرض کنم که این کار به سادگی توسط هر کسی می تواند انجام گیرد.  برای اینکه زایمان و نحوه تکثیر این نوع ماهی  ساده تر شده  و سریع تر انجام شود بهتر است که حدود یک قاشق چای خوری نمک را به هر ۲۰ لیتر آب آکواریوم اضافه کنید. برای هر ماهی مولی نر، سه ماهی مولی ماده نیاز است این نوع ماهی  جزو ماهی های زنده زا می باشد که لاروهای آن در داخل شکم ماهی مولی ماده رشد می کنند. معمولاً در هر تولد چیزی بین ۲۰ تا ۸۰  لارو  با توجه به جثه ماهی ماده می‌تواند رشد کند و بعد از گذشت ۳۰ تا ۴۰ روز از انجام لقاح  این لاروها به وجود می آیند. نکته‌ای دیگر که در این خصوص وجود دارد این است که ماهی مولی نر و ماده معمولا با توجه به غریزه ای که دارند تعدادی از  لارو هایی که تازه به دنیا آمده اند را می خورند. بنابراین بهترین روش برای تکثیر این است که از گیاهان مصنوعی یا طبیعی یا زایشگاه برای تولد لاروهای این نوع ماهی استفاده کنید. حجم آکواریومی که برای تکثیر این نوع ماهی  مورد نیاز است باید حداقل ۴۰ لیتر باشد. این حجم برای دو ماهی ماده و یک ماهی نر کفایت می کند. البته برای اینکه نتیجه بهتری حاصل شود باید به صورت گروهی از تعداد زیادتری ماهی استفاده گردد. در این صورت با توجه به این تعداد ماهی های مولی، حجم آکواریوم شما نیز باید افزایش داشته باشد.

 

توصیه ای مهم

توصیه می شود به هیچ وجه برای آکواریوم ماهی مولی، فیلترهای اینترنال که دارای فشار بالا هستند به کار نبرید. چون این فیلترها باعث می شوند که ماهی ها خیلی زود خسته شده و عمل جفت گیری در آن ها به کندی صورت گیرد. بهترین روش برای آکواریوم ماهی های مولی استفاده از تاپ فیلتر است.

نحوه تکثیر ماهی مولی

نحوه تکثیر این ماهی

نحوه نگهداری مولی چگونه است؟

ماهی مولی شرایط نگهداری بسیار آسانی دارد. بنابراین افرادی که می خواهند به تازگی شروع  به داشتن ماهی های آکواریومی در منزل یا محل کار خود کنند توصیه می شود که از این ماهی استفاده نمایند. اگر بخواهیم بین این نوع ماهی و دیگر ماهی های زنده زای آکواریومی مقایسه ای داشته باشیم باید بگوییم که از نظر جثه این نوع ماهی ها اندکی بزرگتر هستند و لاروهای این نوع ماهی ها هنگامی که به دنیا می‌آیند جثه بزرگتری نسبت به سایر لاروها دارند. بنابراین حداقل حجم آکواریوم برای نگهداری این نوع ماهی  باید ۴۰ لیتر باشد.  در بهترین حالت سایز ۱۲۰ لیتر آب آکواریوم برای این ماهی بسیار مناسب خواهد بود.  دمای آب نگهداری این نوع ماهی ها باید بین ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد باشد و میزان PH آب نیز باید ۷ باشد.

اگر می خواهید در آکواریوم خودتان ماهی های آکواریومی دیگر را نیز به طور همزمان نگهداری کنید از این بابت خیالتان راحت باشد؛ چون که ماهی‌مولی جزو ماهی های صلح جو و آرام  بوده  و می‌تواند در کنار ماهی هایی مانند گوپی، دم شمشیری، ماهیان گیاه خوار  بدون کوچکترین مشکلی در صلح و آرامش زندگی کند و زیبایی خیره کننده و بی نظیری را در کنار دیگر ماهی های آکواریومی به آکواریوم شما ببخشد.

ماهی های مولی در هر نوع شرایط زیستی می توانند زندگی کنند. این نکته باعث می‌شود که کیفیت آب و فیلتراسیون آن زیاد مهم نباشد. اما اگر یک آب، با کیفیت فیلتراسیون خوب داشته باشید می تواند در رشد این نوع ماهی ها بسیار تاثیر گذار باشد این ماهی ماهی بسیار زیبا و دوست داشتنی بوده و زیبایی خیره کننده ای را به آکواریوم شما ببخشد به طوری که با نگاه کردن به این ماهی های دوست داشتنی و بی نظیر حس آرامش و نشاط به شما دست خواهد داد. اگر می خواهید از فیلتراسیون استفاده کنید برای این نوع ماهی  آکواریومی، تاپ فیلتر ها توصیه می شوند. همچنین اضافه کردن دوز بسیار کمی از نمک بدون ید در آب آکواریوم ماهی مولی شرایط مساعدی را برای رشد و زندگی این نوع ماهی  با توجه به خصوصیت اصلی آنها که معمولاً به صورت طبیعی در آب های با کمی نمک رشد می کنند بسیار مناسب خواهد بود.

نگهداری ماهی مولی

نگهداری مولی

تغذیه ماهی مولی چگونه است؟

در خصوص تغذیه این ماهی باید خدمت شما عرض کنیم که تمام موجودات زنده نیاز به غذای سالم برای زندگی دارند، پس غذا تنها چیزی است که در ابتدا برای نگهداری ماهی ها توجه کنیم. این نوع ماهی ها انواع غذاهایی مانند گرانول و پولکی که جزو غذاهای خشک هستند را مصرف می‌کنند همچنین اگر بخواهید که بچه مولی ها سریع‌تر رشد کنند بهتر است از آرتمیا به عنوان یک ماده مغذی و تغذیه ماهی مولی استفاده نمایید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.