آموزشی, مبتدی

نگهداری از ماهی اسکار

برای نگهداری ماهی های اسکار بهتر است بدانید اسکار از دسته ماهیان گوشتخوار آب شیرین می باشد که در رودخانه های آمازون و پاراگوئه زندگی می کند. این ماهی زیبا و آکواریومی از محبوبیت ویژه ای برخوردار می باشد. اسکار ماهی به دو نوع اسکار ببری و اسکار سلطنتی تقسیم بندی می شود که البته اسکار سلطنتی از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشد. ماهیان اسکار را به طور معمول با ماهیان بزرگتر از خود و یا هم نوع های خودش نگهداری می کنند و از آنجایی که این ماهی گوشتخوار می تواند ماهیان کوچکتر را به عنوان طعمه در نظر بگیرد، پیشنهاد می گردد که در کنار این ماهی از ماهیان کوچکتر استفاده نشود.

ویژگی ماهی اسکار

ماهی اسکار در زیستگاه طبیعی خود می تواند تا طول ۶۰ سانتیمتر نیز رشد نماید. البته انتظاری نیست که این طول در فضای بسته آکواریوم نیز به دست بیاید. ماهیان اسکار در فضای آکواریوم می تواند تا ۴۰ یا ۴۵ سانتیمتر درازا داشته باشد. البته این ماهی در فضای آزاد، رشد سریعتری نیز دارد. طول عمر این ماهی حدوداً ۱۵ سال می باشد.

 

ماهی اسکار

ماهی اسکار

نگهداری ماهی اسکار

ماهی های اسکار در آب شیرین با دمای تقریبی بین ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتیگراد رشد می نمایند . اگر دمای آب بیش از ۲۸ درجه سانتیگراد باشد، تخم ریزی را انجام نمی دهد و مسلماً تولید مثل این ماهی با مشکل مواجه خواهد شد. برای اینکه در زمان بیرون آمدن بچه ماهیان اسکار از تخم تسریع ایجاد نمایید، پیشنهاد می گردد که اندکی شوری به آب اضافه نمایید تا این زمان کوتاه تر شود. در غیر اینصورت ماهیان اسکار در زمان معمولی خود از تخم بیرون می آیند. این قاعده برای اکثر ماهیان آب شیرین صدق می کند. ماهیانی که در رودخانه ها زندگی می کنند و از آب شیرین استفاده می کنند، در زمان تخم ریزی به سمت ساحل دریا می روند و در آن مکان تخم ریزی را انجام می دهند. دلیل اینکه زمان تولید مثل ماهیان در طبیعت زودتر می باشد، همین موضوع می باشد.

نگهداری ماهی اسکار

نگهداری ماهی اسکار

ماهی های اسکار باید در آبی به سختی ۱۰ تا ۱۵ زندگی نمایند و همچنین PH این آب باید حدوداً ۵/۷ باشد. در واقع آب این ماهیان اید خنثی در نظر گرفته شود . اسکار نیز همانند دیگر ماهیان آب شیرین از حساسیت بالایی برخوردار می باشد که برای تولید مثل بهتر باید این پارامترها را در حفظ و نگهداری از ماهی حتماً رعایت نمایید.

 

تغذیه ماهی اسکار

ماهیان اسکار دارای دهانی بزرگ می باشند که البته می تواند ماهیانی بزرگتر از دهان خود را نیز به خوبی ببلعد . اسکار یک ماهی پر اشتها محسوب می شود و روزانه به غذای زیادی نیاز دارد. البته باید در نظر بگیرید که ماهیان و به طور کلی حیوانات، هیچ محدودیتی در غذا خوردن ندارند و به اندازه ای که به آنها غذا بدهید، آن را می خورند . پس مسئولیت و مدیریت رژیم غذایی ماهیان و حیوانات به عهده صاحب آنها می باشد.

ماهی های اسکار می توانند هر نوع جانور دریایی که از خودش ضعیف تر باشد را ببلعند و به عنوان طعام از آن استفاده نمایند. از کرم های خاکی گرفته تا ماهیان کوچکتر که قدرت دفاع از خود را ندارند، به عنوان غذای مقوی برای این ماهیان محسوب می شوند. البته برای اینکه یک رشد بسیار خوب را از ماهیان اسکار داشته باشید، باید غذاهای متنوع و مقوی را از فروشگاه های آکواریومی خریداری نمایید و با استفاده از این تنوع غذایی و رژیم سالم غذایی نسبت به تولید مثل آنها نهایت دقت را داشته باشید. یک عدد ماهی اسکار نیاز به آکواریومی با حجم ۱۰۰ لیتر آب دارد که باید حداقل یک مرتبه در طول روز سیر شود. این غذا را می توان به صورت زنده به او داد تا در تکاپوی شکار آن غذا فعالیتی را نیز انجام داده باشد البته به کار بردن غذاهای مرده و جامد نیز می تواند برای این ماهی مفید باشد.

 

فرآیند تولید مثل اسکار ماهی

ماهیان اسکار نیز مانند دیگر ماهیان و آبزیان تخم ریزی می کنند. این ماهی برای اینکه بتواند عملیات تولید مثل را انجام دهد، باید به سن ۱۸ ماهگی برسد تا بتواند با جفت خود به خوبی نسل خود را نگه دارد. ماهی اسکار قبل از اینکه اقدام به تخم ریزی نماید، محل تخم ریزی خود را تمیز کرده و حفره هایی در دل شن های کف آکواریوم ایجاد می نماید. این حفره ها در آینده فضای نگهداری از تخم های او می شوند. از لحظه ای ماهی تخم ریزی را انجام می دهد تا زمانی که بچه ماهیان از تخم بیرون می آیند، حدود ۳ روز طول می کشد. سعی کنید در زمان نگهداری از ماهی های اسکار در این مدت زمان که ماهیان با تمیز کردن و ایجاد حفره در کف آکواریوم فرآیندهای خود را آغاز می کنند، از تعویض آب آکواریوم خودداری نمایید تا تخم آنها از بین نرود.

تولید-مثل-ماهی-اسکار

تولید مثل ماهی اسکار

بچه ماهیانی که تازه از تخم بیرون می آیند، پس از ۴ تا ۵ روز شروع به شنا می کنند و از همین زمان باید برای آنها نیز غذایی را فراهم آورید. این غذا مسلماً به اندازه سن و اندازه آنها نسبت به والدینشان کمتر و با ابعاد کوچکتری می باشد. اندازه تخم ماهیان اسکار حدوداً ۲ تا ۳ میلیمتر (به اندازه یک عدد ماش) می باشد و این تخم ها از چسبندگی بالایی برخوردار می باشند. ماهی نر زمانی که تخم های خود را در کف آکواریوم می ریزد، به سرعت آنها به شن های کف آکواریوم می چسبند و پس از حدود ۳ روز از تخم بیرون می آیند . البته در زمانی که تخم ریزی انجام می شود، ممکن است آب آکواریوم تا حد قابل ملاحظه ای شیری رنگ شود که پس از اینکه نوزادان اسکار  ماهی از تخم بیرون آمدند و شروع به شنا کردند، می توان آب آکواریوم را تعویض نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.