مقالات

5 ماهی پولساز آکواریوم | 5 گونه سود آور در تکثیر ماهیان زینتی

چگونه بعد از یک روز پر مشغله کاری از تنش های خود کم کنیم؟ آیا بودن در طبیعت می تواند در رفع این استرس ها موثر باشد؟ آیا می توانید هر روز به دامان طبیعت بروید؟ نظرتان با آوردن بخش کوچکی از طبیعت به درون خانه تان چیست؟ داشتن حیوان خانگی بی آزار که نیازی به رسیدگی چندانی ندارد، می توان گزینه خوبی برای افراد پر مشغله باشد. اگر شما هم مانند بسیاری از این افراد، به آکواریوم و تکثیر ماهیان زینتی علاقه مند هستید، قطعا این مطلب می تواند راهنمای خوبی برای خرید یا تکثیر ماهیان زینتی شما باشد.

تکثیر ماهیان زینتی، یکی از لذت بخش ترین کار هایی است، که هر فرد می تواند در طول زندگی خود انجام دهد. صرف هزینه کم در زمان رشد و نگهداری، شرایط تکثیر آسان و نیاز به رسیدگی کم، از جمله مزایای تکثیر ماهیان زینتی است. در این میان برخی از گونه ها، راحت تر از سایر ماهیان تکثیر و پرورش می یابند. مثلا:

5 ماهی پولساز جهت تکثیر ماهیان زینتی

1-     تکثیر ماهیان زینتی آنجل (فرشته ماهی)

این ماهی یکی از بهترین گونه هایی است که شما می توانید، به راحتی آن را پرورش و نگهداری کنید. طول حداکثری این ماهی 25 سانتی متر و در انواع آنجل سیاه، طلایی، نقره ای، قرمز، سفید و… موجود می باشد. نیاز به پارامتر های نرمال آب نظیر اسیدیته 6.8 تا 7.5، سختی سبک تا متوسط و دمای آب 24 تا 27 درجه، آن را به یکی از بهترین گزینه ها در میان تکثیر ماهیان پرورشی تبدیل کرده است.

2-     تکثیر ماهی زینتی گوپی

ماهی گوپی، یکی از زیباترین و پرفروش ترین ماهیان آکواریومی در تمام دنیا است. داشتن رنگ های زیبا و دمی بزرگ، هر چشمی را خیره می کند. اما دلیل پرورش کثیر آن، تنها زیبایی خیره کننده آن ها نیست؛ بلکه شرایط تولید مثل آسان آن را به یکی از گزینه ها تبدیل کرده است. این ماهی زنده زا بوده و برای همین نگهداری از بچه ها راحت تر از ماهیانی است که دوره لاروی را طی می کنند.

3-     تکثیر ماهیان زینتی لوچ

ماهی لوچ دلقک یک گونه اجتماعی بوده و علاقه بسیاری به پنهان شدن در مکان های تاریک را دارد. اندازه این ماهی در حداکثر رشد به 30 سانتی متر می رسد و همین ویژگی آن را به یکی از بزرگترین ماهیان آکواریوم تبدیل کرده است. البته این ماهی بازی گوشی های منحصر به خود را داشته، که باعث جذابیت آن می شود. مثلا لوچ دلقک عادت دارد خود را در گوشه ای از آکواریوم به مردن زده و شما را بسیار نگران کند.

4-     تکثیر ماهی زینتی اسکار

شاید بتوان گفت معروفترین ماهی زینتی که در اکثر آکواریوم ها دیده می شود، ماهی اسکار است. این ماهی از نوع گوشتخوار بوده و یکی از پر فروش ترین گونه، در میان ماهیان زینتی محسوب می شود. طول این ماهی در حالت بالغ به 30 الی 40 سانتی متر رسیده و رشد بسیار سریعی دارد. با توجه به اندازه ماهی اسکار، باید سعی کنید تا برای آن، یک آکواریوم بزرگ تهیه نمایید.

5-     تکثیر ماهی زینتی دیسکس

اگر می خواهید یک گونه سودآور از ماهیان زینتی را پرورش دهید، حتما در مورد تکثیر ماهی زینتی دیسکس فکر کنید. اغلب آکواریوم داران، انواع مختلفی از این ماهی را پرورش می دهند؛ زیرا تقاضا برای رنگ های مختلف این ماهی بسیار زیاد است. علاوه بر زیبایی بی نظیر ماهی دیسکس، شرایط نگهداری آسان، آن را به یکی از بهترین گزینه ها برای تکثیر و پرورش تبدیل کرده است.

چگونه تلفات را در هنگام تکثیر ماهیان زینتی کاهش دهیم؟

یکی از ضرر و زیان هایی که در تکثیر ماهیان زینتی متوجه افراد می شود، شیوع بیماری در آکواریوم است. این بیماری ها می تواند به سرعت در سرتاسر تانک پخش شده و تمامی ماهیان را درگیر کند. برای همین بهتر است قبل از پرورش هر گونه ای از ماهیان، در مورد بیماری ها، نحوه ابتلا و علائم مربوط به هر گونه مطالعاتی داشته باشید.

  • علاوه بر این، سعی کنید در هر تانک تعداد کمی از ماهیان پرورشی را قرار دهید تا در صورت بروز بیماری، ضرر کمتری متحمل شوید.
  • سر زدن و چک کردن هر روزه و گاه دو شیفت 12 ساعته، می تواند نشانه های اولیه بیماری را برای شما آشکار کند. در صورت بروز بیماری، زمانبندی برای درمان فاکتوری بسیار حیاتی است.
  • یکی از معمول ترین راه ها برای مقابله با بیماری ها آن هم در تکثیر ماهیان پرورشی، ایزوله کردن است. زمانی که اولین نشانه های بیماری و بی حالی را در ماهی مشاهده کردید، باید سریعا آن را از گله جدا کرده و درمان را آغاز کنید.
  • چک کردن هر 6 ساعت یکبار پارامتر های محیطی، می تواند تا حد بسیار زیادی از بروز بیماری در هنگام تکثیر ماهیان زینتی جلوگیری کند. اغلب اگر آب آلوده گردد، دمای آن نامناسب باشد و یا رژیم غذایی به درستی رعایت نشود، شاهد بروز بیماری در میان ماهیان خواهیم بود.

بهترین نوع مواد غذایی در زمان تکثیر ماهیان زینتی چیست؟

داشتن برنامه غذایی یکی از اصول مهم در تکثیر ماهیان زینتی است. این برنامه باید بر اساس سن، نوع و وزن ماهی چیده شود. معمولا از رژیم های غذایی متنوعی، برای ماهیان زینتی استفاده می گردد. مثلا برای غذا دهی به لارو ها از پلانکتون و بچه آرتمیا و برای ماهیان بزرگتر از کرم خونی، کرم منجمد، میگوی خشک شده، انواع سبزیجات و سایر غذا هایی که به صورت بسته بندی شده و آماده در فروشگاه های حیوانات موجود هستند، استفاده می گردد.

در زمان تکثیر ماهیان زینتی باید چه پارامتر ها را در نظر داشته باشیم؟

پارامتر های محیطی تاثیر بسزایی در زمان و نحوه تکثیر ماهیان زینتی دارند. مثلا تخم گذاری برخی از این ماهیان، با درجه حرارت آب محیط تنظیم شده است و اگر درجه حرارت آب بالا رود، ماهی شروع به تخم گذاری می کند؛ برخی دیگر، تنها بر روی برگ گیاهان تخم می گذارند؛ بعضی از ماهیان زنده زا هستند. تکثیر ماهیان زینتی بسته به اینکه شما بخواهید چه نوعی را پرورش دهید، کاملا متنوع و متفاوت است. داشتن مطالعه در مورد نحوه تکثیر ماهیان زینتی، زمان تکثیر، شرایط ویژه تکثیر هر نوع و علائم زمان تخم گذاری در ماده ها، می تواند راهنمای خوبی برای پرورش ماهیان زینتی باشد.

برخی از شرایط معمول برای تکثیر ماهیان زینتی، قرار گرفتن در درجه حرارت بین 24 تا 27 درجه سانتی گراد و اسیدیته 6 تا 8 است. اغلب ماهیان در این شرایط شروع به تخم گذاری می کنند. برخی از گونه های گوشتخوار در زمان تخم گذاری مهاجم شده و باید آن ها را در یک تانک جداگانه نگهداری کرد. رژیم غذایی این ماهیان در زمان تکثیر، متفاوت است و نیاز به منابع پروتئینی بیشتر دارند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.